Horeca

HORECA

Prowadzisz restauracje, hotel, wine bar a może sklep specjalistyczny z winem?
Chcesz wzbogacić swoją kartę o polskie wina premium nagradzane na międzynarodowych konkursach?

Skontaktuj się z nami 883 544 524

Jeśli chciałbyś zdegustować nasze wina to poniżej przedstawiamy wybrane topowe restauracje , w których znajdziesz nasze etykiety.

WARSZAWA

Restauracja „U Kucharzy w Arsenale” to lokal z bogatą historią, który od otwarcia w 2006 roku cieszy się nieprzerwanie dobrą passą. Przyświecającą nam myślą było i nadal jest, tworzenie unikatowego miejsca, zapewniającego wyśmienite dania kuchni polskiej oraz niepowtarzalny klimat.

Szef kuchni Michowski Paweł wraz ze swoim zespołem kucharzy zapewnia wyjątkową ucztę dla podniebienia, oferując wyśmienite dania kuchni polskiej. Harmonijne połączenie smaków i aromatów, a także niezwykle apetyczną prezentacje dań, która ma zapewnić, że nasi Goście przez długi czas wspominają prawdziwe dzieła wychodzące spod rąk naszych kucharzy. Proponujemy zarówno dania mięsne przygotowywane z różnego rodzaju mięs, w tym również dziczyzny, jak i znakomite potrawy bezmięsne, dzięki czemu każdy Gość z pewnością odnajdzie swój smak. Znakomitym zwieńczeniem każdego spotkania w naszej restauracji będzie rewelacyjny deser, któremu nie sposób się oprzeć, o czym świadczą liczne pozytywne opinie zadowolonych Gości.

Nasza restauracja wyróżnia się wyjątkowo klimatycznym wystrojem, doskonałą lokalizacją oraz rewelacyjną kuchnią, a jej najlepszym spoiwem jest znakomity zespół. Zarówno kucharze pod przewodnictwem Szefa kuchni Pawła Michowskiego, jak i kelnerzy, każdego dnia dokładają wszelkich starań, aby odwiedzający nas Goście czuli się komfortowo, a dania zachwycały smakiem oraz perfekcyjnym wyglądem. Restaurację „U Kucharzy w Arsenale” bez wątpienia tworzą ludzie z pasją do gotowania, którą chcą się dzielić z innymi. To także osoby, które z satysfakcją myślą o kolejnych zadowolonych Gościach, rozkoszujących się ich potrawami w przyjemnej atmosferze. Nasz fantastyczny zespół przekładający swoją pasję na talerze sprawia, że restauracja nieustannie przyciąga wielu stałych Gości, a także odwiedzających nas po raz pierwszy.

4.0

MICHELIN STAR

W swojej kuchni korzystamy z produktów lokalnych, najlepszej jakości. Rozumiemy, że aby osiągnąć wyjątkowy smak, niezbędny jest czas i cierpliwość. W dania wkładamy cały swój wysiłek, niczego sztucznie nie przyspieszamy. Pozyskujemy produkty od małych dostawców, którzy stosują dawne, tradycyjne techniki. Stawiamy na świeżość składników. Wierzymy, że na wyjątkowy smak składają się starannie wyselekcjonowane produkty.

4.5

KRAKÓW

SOPOT

Nazwa Fisherman to nasz hołd dla ciężkiej pracy wykonywanej codziennie przez naszą załogę. Podobnie jak rybak, każdy dzień rozpoczynamy o świcie. Odbieramy wtedy świeże produkty od naszych zaufanych, najczęściej lokalnych dostawców. Head Chef Rafał Koziorzemski laureat międzynarodowego konkursu kulinarnego Chefs En Or 2023 osobiście czuwa nad całym anturażem restauracji, oraz wybiera najlepsze produkty na targu.

Króluje u nas tradycyjna kuchnia, która odwołuje się do smaków kuchni domowej. Dania z jednej strony klasyczne, z drugiej totalnie zaskakujące!

5.0

KRAKÓW

Regale to autentyczny polski bar i restauracja z nowoczesnym, międzynarodowym akcentem. Od śniadania do godziny koktajlu – i do późna w nocy – to eleganckie miejsce oferuje wysokiej jakości lokalne potrawy, uroczą i wyrafinowaną obsługę oraz niezapomniane wrażenia, takie jak koktajle wykonane na zamówienie z wózka stołowego.

5.0

To nie jest jedynie kolejna restauracja. To lekkość bytu, swoboda, zabawa formą i smakiem. KUK jest bowiem miejscem, w którym goście celebrują czas a kuchnia, w stylu bistronomy, idealnie go dopełnia. Tu łączymy to, co rodzime i świeże z tym, co rzadkie oraz wyrafinowane. Zbaczamy z utartych szlaków, stawiamy na nowe doznania. To dlatego nasze menu serwujemy w małych, aczkolwiek licznych porcjach.

5.0

WARSZAWA

WARSZAWA

MICHELIN GUIDE

Michelin Guide’s Point Of View

Restauracja autorskiego projektu Lázaro Rosa-Violán ze wspaniałym tarasem, skąd rozciąga się widok na plac Piłsudskiego, który był sceną wielu niezapomnianych wydarzeń w bogatej historii Warszawy. Do polskiej tradycji nawiązuje wnętrze restauracji – urządzone w odważnych odcieniach błękitu i bieli, które są typowymi motywami polskiej ceramiki. Panuje tu świeża, a jednocześnie ciepła atmosfera – to przestrzeń, w której gość ma poczucie przynależności do czegoś szczególnego i wyjątkowego. Nasi szefowie kuchni tworzą współczesne interpretacje klasyki polskiej i międzynarodowej z najlepszych lokalnych produktów.

4.0

Restauracja Belvedere to jeden z najpiękniejszych i najciekawszych punktów na kulinarnej mapie Polski. Restauracja mieści się w wyjątkowym budynku Nowej Oranżerii w Łazienkach Królewskich. To budynek o ponad 150-letniej historii. Jak za dawnych czasów wypełniają go okazałe tropikalne rośliny.

4.5

WARSZAWA

WARSZAWA

Hotel Bristol – secesyjna perła stylu, czaruje gości nie tylko swoją wyjątkową elegancją, ale także niezrównanymi doznaniami kulinarnymi autorstwa szefa kuchni, Michała Tkaczyka.

4.5

Restauracja Artesse oferuje autorskie menu degustacyjne, bazujące na kuchni rekonstrukcyjnej, czerpiącej z kilkusetletnich receptur polskiego i europejskiego fine dining. W pracowni kulinarnej Artesse powstają kompozycje z najwyższej jakości składników pozyskanych od precyzyjnie wyselekcjonowanych dostawców, a menu budowane jest w oparciu o dawny kalendarz kulinarny.

5.0

KRAKÓW

KRAKÓW

MICHELIN GUIDE

Michelin Guide’s Point Of View

„Pod Nosem” to zaprojektowana ze smakiem, elegancka restauracja ulokowana na parterze i w piwnicy historycznej kamienicy przy Kanoniczej 22. W sąsiedztwie malowniczych staromiejskich kamieniczek możesz zasmakować tradycyjnej polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu fine dining. Tu przełamujemy schematy dotyczące rodzimej gastronomii serwując dania lekkie i oryginalne.

4.5

MICHELIN GUIDE

Michelin Guide’s Point Of View

3 Rybki to elegancka restauracja zlokalizowana w otwartej przestrzeni parteru Hotelu Stary. Niepowtarzalny wystrój renesansowych pomieszczeń, unikalne żebrowane sklepienia i subtelna ornamentyka gotyckiego okna, kontrastują z nowoczesnym wystrojem sal restauracyjnych. Tradycję i nowoczesność można odnaleźć również w menu, które nawiązuje do tradycyjnej kuchni polskiej i zmienia się wraz z porami roku.

4.5

KRAKÓW

KRAKÓW

MICHELIN GUIDE

Michelin Guide’s Point Of View

Mieszcząca się w renesansowych wnętrzach Restauracja Copernicus proponuje Gościom dworską kuchnię polską, w nowoczesnej interpretacji utalentowanego Szefa Kuchni – Marcina Filipkiewicza. W menu nie zabraknie grzybów, przepiórek, dziczyzny, raków, szparagów oraz innych szlachetnych produktów. Gośćmi restauracji było wiele znamienitych osobistości w tym były prezydent Stanów Zjednoczonych – George W. Bush czy książę Karol.

4.5

W kompleksie Arłamów znajdują się trzy restauracje o odmiennym klimacie i menu. Łączy je jedno – sztuka tworzenia smaków. Wszystkie dania zostały skomponowane przez znakomitych Szefów Kuchni, a do ich przygotowania wykorzystujemy doskonałe składniki od lokalnych dostawców, a także aromatyczne zioła, które sami hodujemy.

4.5

USTRZYKI DOLNE

ZAKOPANE

W miejscu niegdyś stojącej drukarnia „Polonia” powstała jedyna w swoim rodzaju drukarnia… „Drukarnia Smaku Cristina”. Mamy ogromny zaszczyt zaprosić Państwa do naszej restauracji, a jak podkreśla sama właścicielka – „data jej otwarcia nie jest kwestią przypadku”. Dokładnie tego samego dnia, 26 lipca, lecz cztery lata wcześniej powstało pierwsze restauracyjne dziecko – Cristina Ristorante&Pizzeria. Kamienica przy Placu Niepodległości stanie się miejscem kultu na kulinarnej mapie Zakopanego, a restauracyjny duet jest jest skazany na sukces.

5.0

MODERN to restauracja zlokalizowana przy sopockim molo. Eleganckie, nowoczesne wnętrza, wyjątkowe otoczenie i widoki, przestrzeń, cisza, spokój w samym sercu Trójmiasta składają się na unikalny klimat tego miejsca – idealny zarówno na romantyczne kolacje, jak i duże uroczystości.

5.0

SOPOT

GDAŃSK

Basia Ritz szefowa kuchni, dyktatorka smaku, ambasadorka najwyższej jakości w swojej autorskiej restauracji Basia Ritz. Autorka bloga Kulinarna Mekka, dwóch bestsellerowych książek („Master Chef. Przepisy Basi Ritz” oraz „Dom pełen smaku”), a także gospodyni programu telewizyjnego Kuchnia z sercem.

5.0

„Nuta” to autorska restauracja stworzona przez Andreę Camastrę będąca zwieńczeniem jego zawodowej kariery. To miejsce dedykowane kuchni, której poświęcił życie oraz każdej nucie smaku, która gra w jego sercu. Kuchnia inspirowana pięknem, sztuką i nauką. Przepełniona silnymi emocjami inspirującymi do kreowania wyjątkowych potraw i poszukiwania nowych idealnych smaków. „Nuta” to miejsce stworzone pasją Chefa i wyjątkowego Zespołu ludzi!

5.0

WARSZAWA

SOPOT

Restauracja Polskie Smaki to jedyne miejsce w Sopocie, które powita Cię od pierwszych chwil przepięknym bezpośrednim widokiem na molo oraz wyjątkowym wystrojem z elementami tego co tutaj jest najważniejsze – kaszubskiej tradycji. Dbając o najdrobniejsze szczegóły naszych dań staramy się ukazać wyśmienitą kaszubską kuchnię w nowoczesnym wydaniu.

4.5

Restauracja Warszawska nawiązuje swoją architekturą, stylem i klimatem do przedwojennych czasów. Duża przeszklona kuchnia, a także otwarta przestrzeń ograniczona jedynie zabytkowymi fundamentami to jedne z wielu cech charakterystycznych, które pozwolą poczuć się tu wyjątkowo. Restauracja oferuje polskie produkty i dania, z nowoczesnym podejściem. Wykwalifikowany zespół kucharzy dokłada wszelkich starań, aby znaleźć najświeższe produkty pochodzące od lokalnych dostawców.

4.5

WARSZAWA

WROCŁAW

Wyróżnia nas jedyna w swoim rodzaju otwarta kuchnia, pozwalająca w oczekiwaniu na zamówienie podglądać pracę kucharzy przygotowujących potrawy.

To wyjątkowe miejsce powstało z myślą o koneserach win i wyrafinowanych potraw, poszukujących klimatycznej restauracji, gdzie można przyjemnie spędzić czas, relaksując się przy smacznym posiłku i dobrym trunku.

4.0

MICHELIN GUIDE

Michelin Guide’s Point Of View

Pomysłowe, nowoczesne dania w stylowej restauracji z otwartą kuchnią i kolorowymi dziełami sztuki.

4.5

WARSZAWA

WROCŁAW

Nowe spojrzenie na polskie smaki tworzone przez ludzi odważnych i pełnych pasji.

4.5

Stary Dom to restauracja z tradycją dobrej kuchni. Historia tego miejsca sięga lat 50’ ubiegłego stulecia będąc ulubionym miejscem spotkań dżokejów i miłośników wyścigów konnych położonego nieopodal Służewca. Wystrój lokalu nawiązuje klimatem do starej Warszawy oraz klasycznej miejskiej restauracji. Szef kuchni Łukasz Federowicz tworzy potrawy oparte na dawnych przepisach serwując wybrane specjały bezpośrednio przy gościach.

4.5

WARSZAWA

POZNAŃ

Restauracja Ratuszova serdecznie zaprasza w swoje progi wszystkich, którzy lubią lub pragną zasmakować tradycyjne potrawy kuchni polskiej.
W naszym menu na szczególną uwagę zasługuje kaczka pieczona z jabłkami, gicz jagnięca, steki oraz ryby. Miłośników Slow Food, pasjonatów zdrowego odżywiania oraz wszystkich smakoszy w szczególności zachęcamy do spróbowania dań gotowanych innowacyjną metodą sous-vide. Dla jeszcze większego urozmaicenia nasze menu uzupełniliśmy smakami kuchni międzynarodowej.

4.5

Każdy lokal przedwojennej Warszawy marzył, żeby odwiedził go Bolesław Wieniawa-Długoszowski. I niemal każdy utrzymywał, że przynajmniej raz generała gościł. Gdyby zliczyć wszystkie legendarne wizyty opowiadane przez restauratorów, to, choćby każda trwała pięć minut, Wieniawa musiałby dziś żyć jeszcze i od stołu nie wstawać. Ale wielkość tej legendy świadczy o tym, że był postacią, której jak dotąd nikt nie dorównał.

5.0

WARSZAWA

GDAŃSK

Kuchnia Gdańska przez wieki była zupełnie inna niż kuchnia reszty terenów Polski. Przez to, że Gdańsk od zawsze był miastem portowym, można tu było znaleźć składniki i przyprawy z całego świata, z czego dawni gdańszczanie z chęcią korzystali. Dlatego my odwołujemy się do tej historii. Nie tyle do dań, lecz do produktów.

4.5

W naszych daniach poznasz smak znaczenia tego słowa – zabierzemy Cię w śródziemnomorską podróż na trasie ok. 3 tysięcy kilometrów, które dzielą Ateny i Lizbonę. To wyprawy, w których główną rolę odgrywają owoce morza, ryby, zioła i wino. Sięgamy w nich do korzeni kulinariów i zapomnianych lub unikalnych składników – tak definiujemy smak PESCADO.

4.5

GDYNIA

KRAKÓW

W garnkach mieszamy stare receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie, z wiedzą i doświadczeniami, które zdobywamy codziennie. Lubimy eksperymentować i korzystać z nowych możliwości . Do tego dodajemy naszą pracę, pasję i zaangażowanie. Tak powstają nasze dania i charakter Restauracji Biała Róża. Wszystko to dedykujemy mieszkańcom Krakowa, kochającym jego aurę, i turystom, chcącym dotknąć i spróbować niepowtarzalnego klimatu miasta.

4.5

Nasza restauracja jest położna w samym centrum Krakowa, zaledwie kilka minut od Rynku. Dysponujemy przepięknym, dużym ogrodem w którym nasi Goście mogą się zrelaksować w otoczeniu doskonałych smaków naszej kuchni.

5.0

KRAKÓW

WARSZAWA

Mówią o nas, że Akademia to najlepsza restauracja w Warszawie.
Serwujemy tradycyjne dania kuchni polskiej, ozdabiając klasykę w nowoczesność. Tworzymy trend na rodzinne weekendy z kuchnią regionalną i mielonego łączymy z kieliszkiem świetnego czerwonego wina. Chwalimy się smakiem najlepszej jakości produktów i codziennych specjalności szefa kuchni. Akademia to miejsce idealne na spotkania w rodzinnym gronie jak i romantyczne kolacje w intymnej atmosferze.

4.5

Restauracja THE TIME jest miejscem w Poznaniu, które inspiruje stylem, atmosferą oraz pasją do smaku. Nasza karta menu to kierunek grill & wine w absolutnie nowoczesnym stylu. Kompilacja lekkości, dobrego smaku i sezonowości z elementami fine diningu. Znajdziecie też u nas bardzo mocne akcenty mięsne. Dania główne przygotowywane są w piecu MIBRASA opalanym węglem drzewnym.

4.5

POZNAŃ

POZNAŃ

Położona w bezpośredniej okolicy poznańskiego starego rynku restauracja Muga jest idealnym miejscem spotkań osób, które cenią sobie dobrą i dopracowaną kuchnię. Gościom proponujemy autorskie kreacje uwzględniające sezonowość oraz europejskie trendy. Szczególną uwagę skupiamy na estetyce podania i harmonijnym łączeniu smaków, dzięki czemu posiłek w Muga staje się ucztą dla wszystkich zmysłów. Restauracja Muga połączona jest z winiarnią casa de vinos, która w swoim portfolio posiada ponad 500 etykiet win z całego świata.

4.5

WineStone to kulinarna rewelacja, która zachwyca bogatym wyborem win z całego świata oraz niezwykłym smakiem dań serwowanych na kamiennych deskach.

4.5

POZNAŃ

RZESZÓW

Restauracja Simple to miejsce, gdzie jedzenie łączy się ze sztuką. Artystyczna i awangardowa prezentacja potraw w połączeniu z tradycją i regionalnymi smakami tworzy niepowtarzalny klimat. Kulinarne podróże Szefa Kuchni odkryją dodatkową nutę smaków nieznanych, aby mile zaskoczyć i zainspirować Państwa podniebienia.

4.5

Wiemy, że smak pochodzi z natury, dlatego mocno przykładamy uwagę skąd pozyskujemy każdy składnik dań. Wyrusz z nami w sezonową podróż pełną kulinarnych wrażeń! Stawiamy na prawdziwą ekologię, dobrą atmosferę i dbałość o detale.

5.0

WARSZAWA

WARSZAWA

Wykwintna warszawska restauracja serwująca owoce morza – homary, kraby, ostrygi, krewetki oraz wspaniałe wina z różnych stron świata – Włoch, Hiszpanii, czy Francji.

4.0

Cristal Park to zespół kilku hoteli i restauracji. W skład których wchodzą: 

+ Dwór Prezydencki w Zgłobicach // Restauracja Belle Epoque

+ Hotele Cristal Park Tarnów // Cristalino Kuchnia i Wino

+ Hotel Cristal Park Dąbrowa Tarnowska // Restauracja Powiśle

+ Restauracja Różana Tarnów

4.5

TARNÓW